[Openstack] Can't connect to RabbitMQ

Razique Mahroua razique.mahroua at gmail.com
Tue Oct 29 18:00:44 UTC 2013


Can you from the compute node try:
$ telnet controller 5672
and see what u got

- Razique


2013/10/29 Florian Lindner <mailinglists at xgm.de>

> Am Montag, 28. Oktober 2013, 13:44:00 schrieb Craig E. Ward:
> > On the RabbitMQ server, are vhost and user id setup correctly?
>
> I hope so. I followed the documentation by the letter, they did nothing to
> rabbitmq but installing and chaning the guest password.
>
>
> http://docs.openstack.org/havana/install-guide/install/apt/content/basics-queue.html
>
>
> > % rabbitmqctl list_users
>
> root at controller:~# rabbitmqctl list_users
> Listing users ...
> guest   [administrator]
> ...done.
>
> > % rabbitmqctl list_vhosts
>
> root at controller:~# rabbitmqctl list_vhosts
> Listing vhosts ...
> /
> ...done.
>
> > The user and vhost should match what is in the OpenStack configurations.
>
> I don't remember having set user or vhost:
>
> root at controller:~# grep rabbit /etc/nova/nova.conf
> rabbit_host = controller
> rabbit_port = 5672
>
> Thanks for your help!
>
> Florian
>
> >
> > On 10/28/13 1:14 PM, Florian Lindner wrote:
> > > Am Montag, 28. Oktober 2013, 12:04:02 schrieb Razique Mahroua:
> > >> hey
> > >> is Ā«controllerĀ» a hostame all ur servers can resolve?
> > >
> > > Yes, set in /etc/hosts.
> > >
> > > Regards,
> > > Florian
> > >
> > >> - Razique
> > >>
> > >> On Oct 28, 2013, at 11:40, Florian Lindner <mailinglists at xgm.de>
> wrote:
> > >>> Hello,
> > >>>
> > >>> I've installed OpenStack on a Ubuntu 12.04 VM according to the
> install
> > >>> guide. It worked fine until I created the compute node on a second VM
> > >>> and
> > >>> tried to set up nova networking:
> > >>>
> > >>>
> http://docs.openstack.org/havana/install-guide/install/apt/content/nova->
> >>> ne
> > >>> twork.html
> > >>>
> > >>> # nova network-create vmnet --fixed-range-v4=10.0.0.0/24 --bridge-
> > >>> interface=br100 --multi-host=T
> > >>>
> > >>> just does nothing until canceled. I tried on the controller and
> compute1
> > >>> node.
> > >>>
> > >>> nova-api.log shows:
> > >>>
> > >>> ERROR nova.openstack.common.rpc.common AMQP server on
> controller:5672 is
> > >>> unreachable: Socket closed. Trying again in 1 seconds.
> > >>> INFO nova.openstack.common.rpc.common Reconnecting to AMQP server on
> > >>> controller:5672
> > >>>
> > >>> controller:~# netstat -lpn | grep beam
> > >>> tcp        0      0 0.0.0.0:36595           0.0.0.0:*
> > >>> LISTEN
> > >>> 1045/beam
> > >>> tcp6       0      0 :::5672                 :::*
> > >>> LISTEN
> > >>> 1045/beam
> > >>>
> > >>> It listens on this port, but IPv6. IMO on linux listing on an IPv6
> port
> > >>> also means listening on the same v4 port.
> > >>>
> > >>> What's wrong with the installation?
> > >>>
> > >>> Thanks a lot!
> > >>>
> > >>> Florian
> > >>>
> > >>> _______________________________________________
> > >>> Mailing list:
> > >>> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
> > >>> Post to     : openstack at lists.openstack.org
> > >>> Unsubscribe :
> > >>> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Mailing list:
> > > http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
> > > Post to     : openstack at lists.openstack.org
> > > Unsubscribe :
> > > http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
>
>
> _______________________________________________
> Mailing list:
> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
> Post to     : openstack at lists.openstack.org
> Unsubscribe :
> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack/attachments/20131029/5b5c78a8/attachment.html>


More information about the Openstack mailing list